top of page

Student Group

Public·5 members

David Wood
David Wood

Kaori Prin Straini EXCLUSIVE



Sunt campioni balcanici, s-au plimbat prin mai toată lumea, iar unii dintre ei costă cât un bolid de lux! Vorbim de cei mai buni cai din toată România, care se întrec la marginea cartierului Berceni weekend-ul acesta în primul concurs de echitaţie.




Kaori Prin Straini



Am fost surprins când mi-a zis că-și cumpără casă. Am simțit că ceva din spiritul de aventură a lui Bruce o să se piardă prin suburbiile plictisitoare ale Auckland-ului. Asta până am ajuns în fața casei lui și am realizat că de fapt, aventura continuă. La un cu tot alt nivel.


Acceptarea finanțării filmului a avut un efect uimitor asupra lui Kurosawa: cineastul părea să fi întinerit, s-a îngrășat cu 10 kg și a devenit mult mai dinamic.[84] Pe lângă cei câțiva actori obișnuiți (Nakadai, Yamazaki), Kurosawa a folosit actori necunoscuți și amatori.[85] Au fost plasate anunțuri în ziare și reviste pentru recrutarea de figuranți și s-au prezentat 15.000 de amatori.[22][84] Regizorul a petrecut sute de ore sortându-i pe tinerii amatori, iar unora dintre ei le-a oferit roluri proeminente.[84] Astfel, cântărețul de muzică rock Kenichi Hagiwara a primit rolul lui Takeda Katsuyori, fiul și moștenitorul lui Shingen, iar managerul Masayuki Yui, care nu avea experiență actoricească, a fost distribuit în rolul lui Tokugawa Ieyasu, unul dintre principalii rivali ai lui Shingen.[22][84]


De la Poarta lui Ionele la Scărișoara sunt cam 5.5km, vreo 20 de minute cu mașina. Dar cumva pe noi ne-a băgat gps-ul pe un drum ocolit, prin satele Munună și Hănășești. Nu știu de ce, dar bine a făcut, căci e un drum tare pitoresc, în urcare dar foarte frumos!


Și ce bine ne-a prins acest drum, măcar că nu am venit degeaba până aici, căci peștera era închisă toată luna octombrie pentru lucrări la modernizarea accesului. Ne-a părut rău că nu am prins-o, dar știu că e frumoasă și merită o vizită.


Poiana Călineasa este mai sus de Scărișoara, cam la 20 km, și pare un tărâm feeric! Eu abia recent am aflat despre acest loc și l-am inclus în articol, dar abia aștept să îl văd cu ochii mei când mai ajungem prin zonă. Aici, la cota 1400, se retrag vara ciobanii cu oile, dar și localnicii care locuiesc în vale. A devenit recent o destinație turistică deoarece s-a asfaltat drumul până acolo, așa că e foarte ușor să ajungi cu mașina.


Groapa Ruginoasa e o formațiune incredibilă din Apuseni! O vale cu versanți abrupți și margini tăioase, care s-a format prin ravinare (torenți de ape ce au săpat în rocă) și are culoarea roșiatică datorită straturilor de cuartițe, fresii și argile roșii. Groapa, care deja are peste 600m în diametru și 100m adâncime, continuă să se extindă și în ziua de astăzi. A fost declarată arie protejată de interes național drept rezervație naturală de tip geologic datorită unicității peisajului.


Traseul începe aici, poți lăsa mașina pe marginea drumului. E un urcuș constant prin pădure, doar pe alocuri accidentat, până sus unde ieși într-o poiană. La capătul poianei se întinde splendida Groapă Ruginoasă la picioarele tale. Traseul este marcat ca fiind de 50 de minute și am mai citit că ar fi 40 de minute, dar noi l-am parcurs în 25 de minute la dus și 25 la întors. Și nu am mers repede, chiar am făcut și scurte pauze să ne tragem răsuflarea. Dar cum mi-a spus acea fetiță îți spun și eu mai departe: merită din plin!


Mi-a plăcut turul ghidat la nebunie! Ne-a condus prin peșteră o fată tânără tare simpatică, ce parcă s-a născut ca să fie ghid! Ne-a vorbit atât de calm în molcomul grai ardelenesc, și ne-a povestit atât de multe lucruri interesante. În plus, erau și două familii de unguri în grup, și le-a povestit și lor în maghiară ce ne spunea nouă mai întâi în română. La final am întrebat-o dacă vin mulți turiști străini la Meziad și mi-a spus că vin, și când e nevoie ține turul în română, maghiară și engleză.


Din multiplele schelete pe care le-au găsit au reconstituit unul întreg și l-au expus recent în peșteră, ghidul ne-a spus că suntem printre primii care îl văd! Și l-au numit Vlăduț. ?


Lindholm a avut nevoie de o oră și 16 minute să termine cursa care s-a desfășurat pe un vânt puternic și o temperatură extrem de scăzută. Este pentru a doua când sportivul trece printr-o astfel de pățanie, după cursa de anul trecut de la Ruka, din țara sa natală.


De altfel, nordicii au deja două finale olimpice în palmares, ambele pierdute, însă, în fața Suediei, în 1998, respectiv 2006. Surprinzător sau nu, Suedia i-ar putea fi și de această dată adversară, în cazul în care va reuși să treacă de selecționata Rusiei.


Rezultatele finale au fost anunțate cu întârziere, deoarece arbitrul principal a revizuit întreaga cursă. Ulterior, el a sancționat Canada pentru un schimb greșit al ștafetei, care a dus la o atingere a concurentului din Ungaria, la puțin timp după începutul cursei.


De mențijonat că echipa Chinei s-a calificat în finală tot în urma unei decizii a arbitrului principal. În a doua semifinală, asiaticii s-au clasat pe locul 3 și, în mod normal, ar fi evoluat în Finala B. Numai că arbitrul principal a descalificat echipele Statelor Unite și Rusiei, clasate pe locurile 2, respectiv 4.


În final am avut o cursă în trei pentru medalii, Norvegia reușind să ia aurul grație unui sprint fantastic în final din partea lui Johannes Thingnes Boe, care i-a depășit pe francezul Quentin Fillon Maillet și rusul Eduard Latypov.


Ivan Podyomov a fost invitat în cadrul unor festivaluri celebre, precum Lucerne Festival, Salzburg Festival, Prague Spring Festival, Festival of Radio France in Montpellier, Festival Mäcklenburg-Vorpommern. Printre partenerii săi de muzică de cameră s-au numărat Hagen Quartet, Trevor Pinnock, Lars Vogt, Yulianna Avdeeva, Sabine Meyer, Maurice Bourgue, Jacques Zoon, Leonardo García Alarcón, Dmitry Sinkovsky, Olga Paschenko și alții.


Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați de Institutul Cultural Român şi ARTEXIM să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la Bucureşti. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017.


Cursurile vor fi susținute de către conf.univ.dr. Lucian Ghișa și se vor desfășura prin intermediul programului ZOOM (pentru fiecare întâlnire în parte Meeting ID este 945 475 4112. Nu este necesară parola)


Evenimentul, care propune recitaluri solo, concerte de muzica de camera, concerte a tinerelor talente, este un eveniment de anvergura conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic si international, prin intermediul caruia dorim sa aducem o contributie originala in imbunatatirea unor aspecte problema din domeniul chitaristic.


Prin organizarea acestui eveniment principalul scop pe care il urmarim este acela de a reuni iubitorii de chitara (fie ca sunt studenti la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzica fie tineri amatori pasionati de acest instrument) in jurul unor mari interpreti de chitara. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce in contextul cultural educativ oferit de spectacole de exceptie (recitaluri de chitara solo) unde se interpreteaza piese noi, originale executate de cei mai buni maestri din domeniu, de renume international. In consonanta cu celelalte obiective se afla si obiectivul urmator: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiti artisti in domeniu urmarim de asemenea promovarea de standarde muzicale inalte in randul publicului ascultator si cresterea exigentelor de interpretare in randul publicului de specialitate Cat despre publicul larg vizat se are ïn vedere popularizarea instrumentului in plan socio-cultural, cu precadere in randul tineretului, atragerea si familiarizarea acestuia cu muzica de chitara si cu muzica clasica de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem sa facilitam realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele tinute in cadrul festivalului.


Înfiinţată în anul 2001 la Cluj-Napoca, într-un mediu concurenţial tot mai accentuat, Editura MediaMusica constituie, prin valorile culturale, ştiinţifice şi didactice pe care le-a promovat, o prezenţă semnificativă pe piaţa cărţii muzicale din România.


În concordanță cu perspectiva internațională a muzicologului american, genericul conferinței a vizat o temă de maximă importanță și actualitate: schimbările politice și culturale ale secolului XX - XXI și felul în care acestea influențează muzicologia și demersurile de cercetare. În acest sens, prezentarea Biancăi Țiplea Temeș a surprins o panoramare a evoluției muzicologiei în România și modificările survenite odată cu schimbările de regim politic, abordând tema cu titlul: From Communist Isolation to Globalized Networking: Romanian Musicology at the Crossroads (De la izolarea comunistă la rețeaua globalizată: muzicologia românească la răscruce).


Luptele sunt o disciplină sportivă în care doi adversari se înfruntă direct, folosindu-și forța fizică și tehnica pentru a câștiga puncte prin diverse metode de punctaj. La olimpiade întrecerile se axează pe două stiluri: lupte libere și lupte greco-romane. Luptele sunt organizate pe categorii, după greutatea luptătorilor. Acestea sunt, la masculin, și la lupte libere și la lupte greco-romane: 55 kg, 60 kg, 66 kg, 74 kg, 84 kg, 96 kg și 120 kg. La lupte libere feminin, categoriile sunt următoarele: 48 kg, 55 kg, 63 kg și 72 kg.


O luptă este împărțită în trei reprize de câte două minute, cu o pauză de 30 de secunde între ele, iar scopul sportivilor este punerea umerilor și a spatelui adversarului la pământ timp de două secunde, procedeu numit "pin", sau obținerea de puncte, prin întoarceri sau aruncări. Dacă unul dintre luptători are un avantaj de zece puncte, este declarat automat învingător. Același lucru se întâmplă și în cazul în care unul dintre concurenți câștigă primele două reprize sau reușește un "pin". Dacă la luptele libere sportivii își pot folosi toate părțile corpului pentru a obține puncte, la greco-romane luptătorii au voie să-și folosească doar părțile superioare pentru a-și ataca adversarii. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page